Έκδοση Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού από το ΤΕΕ – Επιστολή Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Ν. Στασινού

ΘΕΜΑ: Έκδοση Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού από το ΤΕΕ

Με ιδιαίτερη χαρά, σεβασμό και προσήλωση στην ιστορία του ΤΕΕ, στο μέλλον του επιστημονικού ρόλου του Επιμελητηρίου και στο έργο των Ελλήνων Μηχανικών συνολικά, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προχωρά στην έκδοση διεθνούς επιστημονικού περιοδικού. Μετά από αρκετά χρόνια χωρίς τακτικές επιστημονικές εκδόσεις, λόγω της ιδιαίτερης οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά έχοντας ως εφόδιο της ιστορίας μας τα ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, που εκδίδονταν από το ΤΕΕ για δεκαετίες, αναλαμβάνουμε ξανά να δώσουμε ένα ακόμη επιστημονικό βήμα στην κοινότητα των Μηχανικών.

Συγκεκριμένα, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ με τις υπ΄ αριθμ. Α14/Σ39/2021, Α16/Σ7/2022 ΚΑΙ Α41/Σ16/2022 Αποφάσεις της, προχώρησε στην έκδοση του Επιστημονικού Περιοδικού με τίτλο «Technical Annals» by Technical Chamber of Greece και με περιεχόμενο Advances in Engineering, στην αγγλική γλώσσα. Η διάθεση του περιεχομένου του περιοδικού θα γίνεται ηλεκτρονικά και με ανοιχτή πρόσβαση (Open Access) μέσω της υπηρεσίας e-Publishing του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Το περιεχόμενο του Περιοδικού θα αφορά όλες τις Ειδικότητες των Μηχανικών:

1.       Civil Engineering

2.       Architect Engineering

3.       Mechanical Engineering

4.       Electrical & ComputerEngineering

5.       Rural and Surveying Engineering

6.       Chemical Engineering

7.       Mining and Metallurgical Engineering

8.       Naval Engineering

9.       Electronic Engineering

10.   Engineering of Urban Planning & Regional Development

11.   Environmental Engineering

12.   Engineering of Mineral Resources

13.   Engineering of Production & Management

Επίσης θα αφορά Διεπιστημονικές Θεματικές Περιοχές, που βρίσκονται στην αιχμή της Έρευνας και της Καινοτομίας, όπως:

Agricultural Engineering and Food Processing, Artificial Intelligence, Aerodynamics, Bioengineering, Circular Economy, Climate Change, Cultural Heritage, Education and Learning Processes, Energy, Environment, Economy, Geoinformatics, Human Modelling, Industrial Symbiosis, Management and Quality Control, Material Science and Engineering, Naval Coastal and Maritime Design Engineering and Planning, Spatial Planning, Sustainable Development, Systems’ and Processes Engineering, Technology, Transportation, Processes κ.ά. όπως θα καθορίζονται δυναμικά τόσο από την πρόοδο της Επιστήμης και της Μηχανικής, όσο και από τις μελλοντικές τάσεις και τις κοινωνικές ανάγκες.

Επίσης, συνέδρια στα οποία είτε είναι συνδιοργανωτής το ΤΕΕ, είτε μετέχει στις Οργανωτικές και Επιστημονικές Επιτροπές τους, θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα δημοσίευσης των πρακτικών (proceedings) τους (στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα), πάντα μέσω του μηχανισμού του e-Publishing, αρκεί η αίτηση να έχει υποβληθεί στο ΤΕΕ και να έχει την έγκριση της Διοίκησης του ΤΕΕ είτε έξι μήνες πριν το συνέδριο, στην περίπτωση έκδοσης των πρακτικών έως την έναρξή του, ή τρεις μήνες πριν το συνέδριο, στην περίπτωση έκδοσης μετά το συνέδριο.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ ανέθεσε την ευθύνη της έκδοσης στην Εκδοτική Επιτροπή/Ομάδα Σύνταξης (Editorial Board) και στο Επιστημονικό Συμβούλιο (Scientific Board) του Περιοδικού, η στελέχωση των οποίων επισυνάπτεται.Ενημερώνουμε όλους τους Έλληνες Μηχανικούς, την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Κοινότητα ότι προχωρούμε σε αυτή την έκδοση για να δώσουμε ένα βήμα επικοινωνίας, δημοσιότητας και αναγνώρισης, από τη Διεθνή Κοινότητα, της Έρευνας και της Καινοτομίας που παράγουν οι Έλληνες Μηχανικοί στην πράξη, στα Εργοτάξια, στον Αστικό χώρο, στην Περιφέρεια, στη Βιομηχανία, στην Ανάπτυξη, στο Περιβάλλον, στην Ενέργεια, στον Ψηφιακό Κόσμο, στα Πανεπιστήμια, στα Ερευνητικά Κέντρα, στις Νεοφυείς – και μη – Επιχειρήσεις κ.ά.

Φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον σας, να βρούμε στο πρόσωπό σας κριτικούς αναγνώστες, να τροφοδοτήσουμε την επιστημονική σας εργασία και να δημοσιεύσουμε τα αποτελέσματα της έρευνάς σας μέσω του Διεθνούς Επιστημονικού Περιοδικού του ΤΕΕ.

Προσβλέποντας σε μια σημαντική έκδοση που θα θέλαμε να γίνει υπόθεση όλων,

   Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ  Γιώργος Ν.Στασινός

Ημέρες Καριέρας Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

Στις 23/05/2024 Πραγματοποιήθηκαν οι Ημέρες Καριέρας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων όπου ήταν προσκεκλημένος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Κατσούρας. Εκεί συναντήθηκε με πολλές εταιρείες του χώρου

Read More »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ), η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδος (ΣΤΑΕ), συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή

Read More »

Ημέρα_Καριέρας_2024

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει την εκδήλωση«#Ημέρα_Καριέρας_2024»στις 23 Μαΐου 2024 και ώρα10.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ.,Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος

Read More »