Εκδήλωση ΤΕΕ/ΤΗ με Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ηπείρου για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων

Μια ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου και το Τμήμα Ηπείρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η εκδήλωση, είναι ανοικτή για όλους και θα γίνει την Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 19.00, στην αίθουσα του Τμήματος Ηπείρου του ΤΕΕ, με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Κινδύνων».

Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν από τους ομιλητές, μείζονα και επίκαιρα θέματα, όπως η σύνταξη σχεδίων αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και η προληπτική απομάκρυνση πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, η εκκένωση παραθαλάσσιου οικισμού λόγω δασικής πυρκαγιάς, αλλά και το θέμα της κήρυξης περιοχών σε έκτακτη ανάγκη Πολιτικής Προστασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19.00-19.20:

Χαιρετισμοί:

Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου – Λευκάδας.

Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Χαιρετισμός από τον Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου.

Χαιρετισμοί από επίσημους προσκεκλημένους.

Ομιλίες – Παρουσιάσεις:

19.20-20.50:

  • Σύνταξη Σχεδίων Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Οργανωμένη Προληπτική Απομάκρυνση Πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς – Δ. Αλεξανδρής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
  • Casestudy: Εκκένωση παραθαλάσσιου οικισμού λόγω δασικής πυρκαγιάς – Ν. Μαυρογιώργου, Μηχανικός Επιστήμης Υλικών, PhDCan. «Analysis and Management of Natural Disasters and Technological RisksLaboratory – ASSIST Lab».
  • Κήρυξη Περιοχών σε Έκτακτη Ανάγκη Πολιτικής Προστασίας – Ε. Αθηναίου, Προϊσταμένη Τμήματος Εθνικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Διεύθυνσης Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
  • Η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ο εθελοντισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Κ. Κίτσιος, Αντιπεριφερειάρχης Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης – Μ. Κόκορη, Αναπλ. Προϊσταμένη Τμ. Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Θεσπρωτίας.

20.50-21.15:

Συζήτηση – Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις – Επίσημο κλείσιμο εκδήλωσης.

Ημέρες Καριέρας Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

Στις 23/05/2024 Πραγματοποιήθηκαν οι Ημέρες Καριέρας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων όπου ήταν προσκεκλημένος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Κατσούρας. Εκεί συναντήθηκε με πολλές εταιρείες του χώρου

Read More »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ), η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδος (ΣΤΑΕ), συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή

Read More »

Ημέρα_Καριέρας_2024

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει την εκδήλωση«#Ημέρα_Καριέρας_2024»στις 23 Μαΐου 2024 και ώρα10.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ.,Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος

Read More »