• Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Διπλωματούχων Μηχανικών Επιστήμης Υλικών έγινε από το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος ως εξής:

Α. Με την Απόφαση Β90/Σ15 2017 της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. αποφασίστηκε η ένταξη των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στο Μητρώο Μελών του Τ.Ε.Ε., με χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και ένταξή τους στην βασική ειδικότητα των Χημικών Μηχανικών.

Β. Με την Απόφαση Α38/Σ12 2022 της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. αποφασίστηκε η απονομή εξειδικευμένων δικαιωμάτων στον τομέα των Υλικών σε αντιστοιχία με την Παράγραφο 2 του Άρθρου 8 του ΠΔ 99/2018 των Χημικών Μηχανικών.  • Με το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022 – ΦΕΚ 232/Α/17-12-2022 εντάχθηκε η ειδικότητά μας στο νέο Προσοντολόγιο. Συνεπώς οι απόφοιτοι μας σε προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π. μπορούν να υποβάλλουν τα χαρτιά τους, σε θέσεις ΠΕ Χημικών Μηχανικών, ΠΕ Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και ΠΕ Περιβάλλοντος.

  • Οι απόφοιτοι του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών με την ολοκλήρωση των σπουδών τους και την απόκτηση διπλώματος αποκτούν ταυτόχρονα και μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (intergrated master) επιπέδου 7, σύμφωνα και με το παρακάτω ΦΕΚ το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε προκηρύξεις δημοσίου όπως ο Α.Σ.Ε.Π.
Αρέσει σε %d bloggers: