ΠΡΑΚΤΙΚΑ 2ης ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 07-12-2022

Την Τετάρτη 07-12 του έτους 2022 και ώρα 18:00 μ.μ., , συνήλθε σε δεύτερο meeting, δια ζώσης, στο μεταβατικό κτήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Κατσούρα Αθανάσιου, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση , το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μαζί με φοιτητές της σχολής και παρουσία του προέδρου της σχολής κυρίου Αυγερόπουλου Απόστολου. Στην γενική συνέλευση συμμετείχαν διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής https://meet.jit.si/ και αρκετοί απόφοιτοι από όλη την χώρα αλλά και το εξωτερικό. Τα θέματα ημερησίας διατάξεως απασχόλησαν τη συνέλευση ήταν :
1) Νέο Προσοντολόγιο
2) Ένταξη των Αποφοίτων μας σε κλάδο εκπαιδευτικών
3) Δυνατότητα Κατάθεσης Δικαιολογητικών σε Θέσεις Χημικού Μηχανικού των
Μηχανικών Υλικών σε ΑΣΕΠ και θέσεις Δημόσιων Φορέων καθώς και των Νομικών
Προσώπων τους
4) Δράσεις και ενέργειες του Συλλόγου αναφορικά με το ΠΔ 99/2018 για την
ειδικότητα του Μηχανικού Επιστήμης Υλικών έτσι ώστε να δοθεί μια ολιστική και
οριστική λύση
5) Εγγραφές- Επίτιμα Μέλη
6) Οικονομικός Απολογισμός και ενημέρωση για έσοδα και έξοδα
7) Επόμενες Δράσεις
Ανακεφαλαίωση των δράσεων μέχρι τώρα από τον πρόεδρο κύριο Κατσούρα Αθανάσιο και ενημέρωση της υπάρχουσας κατάστασης για την κατηγορία ΠΕ85 των χημικών μηχανικών. Ο κύριος Κατσούρας εξήγησε πως για να διδάξει κάποιος μηχανικός χρειάζεται και παιδαγωγική επάρκεια (ΑΣΠΑΙΤΕ). Αφού ευχαρίστησε τον κύριο Κολιογιώργο Αθανάσιο , για την προετοιμασία του οδηγού του ΑΣΕΠ που
αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου και ήταν μία επίπονη και κοπιαστική συγγραφή που θα βοηθήσει πολλούς ελπίζουμε συναδέλφους.
Παράλληλα συζητήθηκε η κρούση που έχει γίνει τόσο επίσημα όσο ανεπίσημα από διάφορες εταιρείες που αναζητούν αποφοίτους της σχολής για εργασία και συνεργασία.

Στη συνέχεια έγινε μία αναφορά από τον κύριο Κατσούρα για τα 48 μέλη που έχουν εγγραφεί μέχρι και σήμερα 7/12/2022 καθώς επίσης και τα 3 επίτιμα μέλη που
έχουν συνδράμει και ενισχύσει τα ταμεία του συλλόγου.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η ταμίας κυρία Μάγκου Αικατερίνη η οποία αφού έκανε μία παρουσίαση των εσόδων και των εξόδων μέχρι τώρα τόνισε πως πρέπει ο σύλλογος να ενισχυθεί με νέα μέλη και κατέληξε με το ταμειακό υπόλοιπο μέχρι σήμερα που είναι 132,03ευρώ.

Ακολούθως ο κύριος Λιόντος Γεώργιος πήρε τον λόγο και αφού μας ενημέρωσε για το πληροφοριακό υλικό που μπορεί κάποιος να βρίσκει πλέον συγκεντρωμένο στην σελίδα του συλλόγου www.pasmey.com αναφέρθηκε και στην συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας κυρίως μετά την προσθήκη θέσεων εργασίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε κάποια στατιστικά στοιχεία που είχε ο ίδιος έχει συλλέξει και αφορούν την ιστοσελίδα.

Ο κύριος Σιούλας παρουσιάστηκε πολύ αισιόδοξος για το μέλλον, με διάθεση γενικότερης συσπείρωσης και με μία πικρία για την μικρή συμμετοχή των νέων μελών. Μετά από μία συγκινητική αναδρομή στα όσα έχει να επιδείξει ο νυν αλλά και ο παλιός σύλλογος ο κύριος Σιούλας κατέληξε πως ο σύλλογος πρέπει να
ενδυναμωθεί για το καλό όλων μας και πως οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση να είναι θεσμικές όσο μπορούμε.

Ο αντιπρόεδρος Έξαρχος Δημήτριος αναφέρθηκε στο σημείο αυτό στην μεγάλη συμμετοχή παρά την ώρα και μέρα που έγινε η ΓΣ.

Ο κύριος Παναγιώτης Καπράνος ,νομικός σύμβουλος του συλλόγου , πήρε τον λόγο και εξήγησε για τις ενέργειες που έχουν γίνει και που συνεχίζουν να γίνονται. Μίλησε για τις πολυεπίπεδες συνεργασίες με τις κρατικές υπηρεσίες.

Ο κύριος Αυγερόπουλος στην συνέχεια αναφέρθηκε στην συνάντηση που έγινε πριν λίγες ημέρες με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κύριο Στασινό σε μία ενεργειακή ημερίδα σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης μας. Ο κύριος Στασινός δεσμεύτηκε να βοηθήσει όσο και με όποιον τρόπο μπορεί τον αγώνα μας.

Ο κύριος Κατσούρας υποσχέθηκε πως στην επόμενη συνάντηση του συμβουλίου θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία και ώρα που θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πίτας του 2023! (θα ζητηθεί από την γραμματεία του τμήματος η χρήση της αίθουσας την συγκεκριμένη ώρα).

Μετά από αυτά και μη υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση, λύθηκε η συνεδρίαση αυθημερόν και ώρα 20:05 και συντάχθηκε το παρόν πρακτικό, το οποίο επικυρώθηκε ομόφωνα αυθημερόν και από όλα τα παρευρισκόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου .

Ημέρες Καριέρας Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

Στις 23/05/2024 Πραγματοποιήθηκαν οι Ημέρες Καριέρας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων όπου ήταν προσκεκλημένος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Κατσούρας. Εκεί συναντήθηκε με πολλές εταιρείες του χώρου

Read More »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ), η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδος (ΣΤΑΕ), συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή

Read More »

Ημέρα_Καριέρας_2024

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει την εκδήλωση«#Ημέρα_Καριέρας_2024»στις 23 Μαΐου 2024 και ώρα10.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ.,Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος

Read More »