Τελευταία νέα ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και μελλοντικοί Απόφοιτοι 

Αναφορικά με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 13Κ για Χημικούς Μηχανικούς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσοι συνάδελφοι υπέβαλλαν τα χαρτιά τους, όπως θα είδαν και οι ίδιοι, βαθμολογήθηκαν κανονικά και αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν πολύ κοντά στο να επιτύχουν και την θέση προτίμησής τους!!!!!  Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα επιλύθηκε με την βοήθεια όλων!

  • Αύξηση της βάσης εισαγωγής  στο 10.475 με 93 επιτυχόντες στις 93 προσφερόμενες θέσεις
  • Οι  Μηχανικοί Επιστήμης Υλικών συμπεριλαμβάνονται στο νέο Προσοντολόγιο του Υπουργείου Εσωτερικών
  • Επαφές του Συλλόγου και του Τμήματος με το Υπουργείο Υποδομών, έτσι ώστε τα επαγγελματικά Δικαιώματα των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών να γίνουν Νόμος του κράτους.

Σε συνέχεια της αποστολής εγγράφου μας ως Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών προς τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, κινήθηκαν διαδικασίες όπου ο Πρόεδρος αιτήθηκε την τροποποίηση του Π.Δ. 99/2018 (ΦΕΚ τ. Α’ 187/05-11-2018) «Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα» σχετικά με την ειδικότητα των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών όπου και με απόφαση διοικούσας του ΤΕΕ υπ΄αριθμ. Β90/Σ15/2017 αλλά και της συμπληρωματικής  «Αποφ.Α38/Σ12/2022» της Διοικούσας Επιτροπής και  «ΑΔΑ: ΩΖ6Ε46Ψ842-8Μ1» και αριθμό πρωτοκόλλου: ΤΥΟΔΠΕ/565/14-4-2022» ολοκληρώθηκε η απόδοση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Πρόσβασης των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στην Βασική ειδικότητα των Χημικών Μηχανικών), στην Πρυτανεία με επίσημο αίτημα. Σε συνέχεια του εγγράφου αυτού ο κύριος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αιτήθηκε πλέον και επίσημα από το Αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας την Τροποποίηση του συγκεκριμένου ΠΔ και την απόδοση ΠΕ σε κλάδο ειδικότητας όπου και εκείνο με την σειρά του το έστειλε για γνωμοδότηση στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σε συνέχεια του συγκεκριμένου εγγράφου το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ζήτησε από το Τμήμα την σύσταση Φακέλου για αξιολόγηση της αίτησης με τελικό στόχο την ένταξη των αποφοίτων μας στο ΠΕ 85 Χημικών Μηχανικών, με την προϋπόθεση ολοκλήρωσης φυσικά ενός εξαμήνου ΑΣΠΑΙΤΕ.

6) Ολοκλήρωση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών με  «Αποφ.Α38/Σ12/2022» της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και  «ΑΔΑ: ΩΖ6Ε46Ψ842-8Μ1» και αριθμό πρωτοκόλλου: ΤΥΟΔΠΕ/565/14-4-2022» ολοκληρώθηκε η απόδοση των επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στην Βασική ειδικότητα των Χημικών Μηχανικών.

7) Νεοκλεγμένο ΔΣ συλλόγου μετά τις ηλεκτρονικές εκλογές στις 16/04/2022 αποτελείται από:

Κατσούρας Αθανάσιος (Πρόεδρος)

Έξαρχος Δημήτριος (Αντιπρόεδρος)

Μάγκου Αικατερίνη (Ταμίας)

Καμπέρης Κωνσταντίνος (Γραμματέας)

Σιούλας Δημήτριος (Μέλος)

Λιόντος Γεώργιος (Μέλος)

Κολιογιώργος Αθανάσιος (Μέλος)

8) Αναφορικά με την εγγραφή συναδέλφων νέων μελών στον σύλλογο, να σας ενημερώσουμε πως γίνεται απολύτως αυτοματοποιημένα και ηλεκτρονικά

Με την εγγραφή σας στον Σύλλογο, οφείλετε να καταβάλετε το  ποσό εγγραφής  εφάπαξ 10,00 ευρώ στον παρακάτω αριθμό λογαριασμού.

Η ετήσια συνδρομή κάθε μέλους είναι 15,00 ευρώ οφείλετε να καταβάλετε στον παρακάτω αριθμό λογαριασμού.

 Θα πρέπει να μπείτε με τους κωδικούς TAXIS στο gov.gr και να εκδώσετε μια Υπεύθυνη Δήλωση (γενικής χρήσης) προς ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ «ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ», να συμπληρώσετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία*. Το κείμενο της δήλωσης που θα συμπληρώσετε είναι:

Είμαι  Διπλωματούχος Μηχανικός Επιστήμης Υλικών  και επιθυμώ την εγγραφή μου στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ «ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ.»

Θα προχωρήσετε στην έκδοση και αποθήκευση της Υπεύθυνης Δήλωσης.

Έτσι λοιπόν το α) αποδεικτικό κατάθεσης από την τράπεζα (την εγγραφή που είναι 10 ευρώ εφάπαξ και την ετήσια συνδρομή του έτους 2022, που είναι 15 ευρώ, σύνολο κατάθεσης 25 ευρώ), αλλά και β) την Υπεύθυνη Δήλωση που έχετε εκδώσει,  θα επισυναφθούν σε ένα email προς τον σύλλογο pasmeycontact@gmail.com, μαζί με το όνομα σας (ως εγγεγραμμένου πλέον) σαν ΘΕΜΑ και προαιρετικά αν επιθυμείτε την ασχολία σας τώρα, αν δηλαδή είναι επάνω στο αντικείμενο σπουδών σας ή όχι και αν είστε εγγεγραμμένο μέλος του Τ.Ε.Ε., έτσι ώστε να είναι ενημερωμένο και το μητρώο του Συλλόγου.

Τέλος, με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, θα σας αποσταλεί και η απόδειξη στο αντίστοιχο email επικοινωνίας.

Αριθμός Εθνικής Τράπεζας

IBAN: GR0601102610000026100608798

Συνεχίζουμε!!!!!!!!

Ημέρες Καριέρας Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων

Στις 23/05/2024 Πραγματοποιήθηκαν οι Ημέρες Καριέρας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων όπου ήταν προσκεκλημένος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθανάσιος Κατσούρας. Εκεί συναντήθηκε με πολλές εταιρείες του χώρου

Read More »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (ΕΛΙΝΥΑΕ), η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Σύλλογος Τεχνικών Ασφάλειας Ελλάδος (ΣΤΑΕ), συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Η συμβολή

Read More »

Ημέρα_Καριέρας_2024

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει την εκδήλωση«#Ημέρα_Καριέρας_2024»στις 23 Μαΐου 2024 και ώρα10.00 π.μ. έως 17.00 μ.μ.,Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Κάρολος

Read More »