Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εντάσσεται στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών (ENGINEERS EUROPE, πρώην FEANI)

Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εντάσσεται στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών (ENGINEERS EUROPE, πρώην FEANI), η οποία αναγνωρίζεται επίσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως εκπρόσωπος του επαγγέλματος του Μηχανικού στην Ευρώπη. Στην ENGINEERS EUROPE συμμετέχουν οι Εθνικές Ενώσεις / Οργανισμοί Μηχανικών που αποτελούν τον επίσημο φορέα εκπροσώπησης των Μηχανικών στη χώρα τους. Εκπροσωπεί περίπου 6 εκατομμύρια επαγγελματίες Μηχανικούς σε τουλάχιστον 33 ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπλέον, οι απόφοιτοι του ΤΜΕΥ και του ΤΜΗΥΠ μπορούν πλέον, να υποβάλλουν αίτηση για τον τίτλο EUR ING (Ευρωμηχανικός), ο οποίος είναι αναγνωρισμένος σε όλο τον κόσμο και πιστοποιεί ότι ο κάτοχός του διαθέτει ένα επίπεδο σπουδών και εμπειρίας, ικανό για την επαγγελματική του επάρκεια.  Η ENGINEERS EUROPE, μέσω της χορήγησης του τίτλου αυτού, έχει ως στόχο να διευκολύνει την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των Μηχανικών στην Ευρώπη και να ενισχύσει την κινητικότητά τους, ενώ διατηρεί και σχετικό μητρώο, το οποίο σήμερα αριθμεί περισσότερα από 34.000 μέλη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση του τίτλου EUR ING σε έντυπη μορφή στην Ελληνική Επιτροπή ENGINEERS EUROPE του ΤΕΕ, είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://euring.engineerseurope.com/.

One thought on “Η Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εντάσσεται στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Ενώσεων Μηχανικών (ENGINEERS EUROPE, πρώην FEANI)

  1. Συνάδελφοι καλησπέρα για διευκόλυνση σας, ανεβάζετε όλα τα έγγραφα και τις πιστοποιήσεις σας στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα στα Ελληνικά χωρίς μετάφραση, αφού θα εξεταστούν από το αρμόδιο τμήμα του ΤΕΕ. Απαιτούμενη η Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: