Τελευταία νέα ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ

Αγαπητοί Συνάδελφοι και μελλοντικοί Απόφοιτοι 

Αναφορικά με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ 13Κ για Χημικούς Μηχανικούς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσοι συνάδελφοι υπέβαλλαν τα χαρτιά τους, όπως θα είδαν και οι ίδιοι, βαθμολογήθηκαν κανονικά και αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν πολύ κοντά στο να επιτύχουν και την θέση προτίμησής τους!!!!!  Άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα επιλύθηκε με την βοήθεια όλων!

  • Αύξηση της βάσης εισαγωγής  στο 10.475 με 93 επιτυχόντες στις 93 προσφερόμενες θέσεις
  • Οι  Μηχανικοί Επιστήμης Υλικών συμπεριλαμβάνονται στο νέο Προσοντολόγιο του Υπουργείου Εσωτερικών
  • Επαφές του Συλλόγου και του Τμήματος με το Υπουργείο Υποδομών, έτσι ώστε τα επαγγελματικά Δικαιώματα των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών να γίνουν Νόμος του κράτους.

Σε συνέχεια της αποστολής εγγράφου μας ως Πανελλήνιος Σύλλογος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών προς τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, κινήθηκαν διαδικασίες όπου ο Πρόεδρος αιτήθηκε την τροποποίηση του Π.Δ. 99/2018 (ΦΕΚ τ. Α’ 187/05-11-2018) «Ρύθμιση του επαγγέλματος του μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα» σχετικά με την ειδικότητα των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών όπου και με απόφαση διοικούσας του ΤΕΕ υπ΄αριθμ. Β90/Σ15/2017 αλλά και της συμπληρωματικής  «Αποφ.Α38/Σ12/2022» της Διοικούσας Επιτροπής και  «ΑΔΑ: ΩΖ6Ε46Ψ842-8Μ1» και αριθμό πρωτοκόλλου: ΤΥΟΔΠΕ/565/14-4-2022» ολοκληρώθηκε η απόδοση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Πρόσβασης των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στην Βασική ειδικότητα των Χημικών Μηχανικών), στην Πρυτανεία με επίσημο αίτημα. Σε συνέχεια του εγγράφου αυτού ο κύριος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αιτήθηκε πλέον και επίσημα από το Αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας την Τροποποίηση του συγκεκριμένου ΠΔ και την απόδοση ΠΕ σε κλάδο ειδικότητας όπου και εκείνο με την σειρά του το έστειλε για γνωμοδότηση στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Σε συνέχεια του συγκεκριμένου εγγράφου το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής ζήτησε από το Τμήμα την σύσταση Φακέλου για αξιολόγηση της αίτησης με τελικό στόχο την ένταξη των αποφοίτων μας στο ΠΕ 85 Χημικών Μηχανικών, με την προϋπόθεση ολοκλήρωσης φυσικά ενός εξαμήνου ΑΣΠΑΙΤΕ.

6) Ολοκλήρωση των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών με  «Αποφ.Α38/Σ12/2022» της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ και  «ΑΔΑ: ΩΖ6Ε46Ψ842-8Μ1» και αριθμό πρωτοκόλλου: ΤΥΟΔΠΕ/565/14-4-2022» ολοκληρώθηκε η απόδοση των επαγγελματικών Δικαιωμάτων των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στην Βασική ειδικότητα των Χημικών Μηχανικών.

7) Νεοκλεγμένο ΔΣ συλλόγου μετά τις ηλεκτρονικές εκλογές στις 16/04/2022 αποτελείται από:

Κατσούρας Αθανάσιος (Πρόεδρος)

Έξαρχος Δημήτριος (Αντιπρόεδρος)

Μάγκου Αικατερίνη (Ταμίας)

Καμπέρης Κωνσταντίνος (Γραμματέας)

Σιούλας Δημήτριος (Μέλος)

Λιόντος Γεώργιος (Μέλος)

Κολιογιώργος Αθανάσιος (Μέλος)

8) Αναφορικά με την εγγραφή συναδέλφων νέων μελών στον σύλλογο, να σας ενημερώσουμε πως γίνεται απολύτως αυτοματοποιημένα και ηλεκτρονικά

Με την εγγραφή σας στον Σύλλογο, οφείλετε να καταβάλετε το  ποσό εγγραφής  εφάπαξ 10,00 ευρώ στον παρακάτω αριθμό λογαριασμού.

Η ετήσια συνδρομή κάθε μέλους είναι 15,00 ευρώ οφείλετε να καταβάλετε στον παρακάτω αριθμό λογαριασμού.

 Θα πρέπει να μπείτε με τους κωδικούς TAXIS στο gov.gr και να εκδώσετε μια Υπεύθυνη Δήλωση (γενικής χρήσης) προς ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ «ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ», να συμπληρώσετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία*. Το κείμενο της δήλωσης που θα συμπληρώσετε είναι:

Είμαι  Διπλωματούχος Μηχανικός Επιστήμης Υλικών  και επιθυμώ την εγγραφή μου στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ «ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ.»

Θα προχωρήσετε στην έκδοση και αποθήκευση της Υπεύθυνης Δήλωσης.

Έτσι λοιπόν το α) αποδεικτικό κατάθεσης από την τράπεζα (την εγγραφή που είναι 10 ευρώ εφάπαξ και την ετήσια συνδρομή του έτους 2022, που είναι 15 ευρώ, σύνολο κατάθεσης 25 ευρώ), αλλά και β) την Υπεύθυνη Δήλωση που έχετε εκδώσει,  θα επισυναφθούν σε ένα email προς τον σύλλογο pasmeycontact@gmail.com, μαζί με το όνομα σας (ως εγγεγραμμένου πλέον) σαν ΘΕΜΑ και προαιρετικά αν επιθυμείτε την ασχολία σας τώρα, αν δηλαδή είναι επάνω στο αντικείμενο σπουδών σας ή όχι και αν είστε εγγεγραμμένο μέλος του Τ.Ε.Ε., έτσι ώστε να είναι ενημερωμένο και το μητρώο του Συλλόγου.

Τέλος, με την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, θα σας αποσταλεί και η απόδειξη στο αντίστοιχο email επικοινωνίας.

Αριθμός Εθνικής Τράπεζας

IBAN: GR0601102610000026100608798

Συνεχίζουμε!!!!!!!!

Τελετή αναγόρευσης ως Επίτιμου Διδάκτορος του ΤΜΕΥ της κα Αντωνίας Ι. Μοροπόλου

 Στιγμιότυπα από την τελετή αναγόρευσης ως Επιτίμου Διδάκτορος του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών της Ομότιμης Καθηγήτριας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου κυρίας Αντωνίας Ι. Μοροπούλου που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιο ιωαννινων 29/06/2022. Ακολούθησε ομιλία της τιμωμένης με θέμα: «Ο ρόλος της Επιστήμης και Μηχανικής των Υλικών σε μεγάλα διεπιστημονικά έργα Προστασίας της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (Πανάγιος Τάφος, Αγιά Σοφιά, Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, Γεφύρι Πλάκας)»

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ.

Η πρώτη ανοιχτή συνάντηση ΠΑΣΜΕΥ πραγματοποιήθηκε στις18/5/2022 τόσο δια ζώσης (Αίθουσα Λόγου και Τέχνης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) όσο και διαδικτυακά. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Α. Μοροπούλου ως εκπρόσωπος της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ε., ο Ι. Τσίγκρος, Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Τμήματος Ηπείρου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τ. Αλμπάνης, ο
Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Β. Δημακόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΜΕΥ, Α. Αυγερόπουλος, μέλη του ΔΣ του ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ. και μεγάλο πληθος φοιτητών, μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικού προσωπικού του ΤΜΕΥ.
Συζητήθηκαν θέματα όπως η απόδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της
Κατηγορίας Β, η εγγραφή στο Τ.Ε.Ε., το νομικό πλαίσιο ασφαλισης των αποφοίτων εγγεγραμένων στο Τ.Ε.Ε. κλπ. Στη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, αποσαφηνίστηκαν πλήρως οι απορίες των αποφοίτων σχετικά με τις διαδικασίες τόσο της εγγραφής στο Τ.Ε.Ε. όσο και της ασφάλισής τους, εξαλείφοντας κάθε σύγχυση που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το αλληλένδετο ή τη συσχέτιση
μεταξύ των δύο αυτών διαφορετικών και ανεξάρτητων διεργασιών. Παράλληλα, μέσω των τοποθετήσεων των παρευρισκομένων μελών ΔΕΠ και εκπροσώπων του Τ.Ε.Ε., κατέστη για μία ακόμα φορά σαφής η σπουδαιότητα της εγγραφής στο Τ.Ε.Ε. ως καίριο εργαλείο για την επαγγελματική σταδιοδρομία και εξέλιξη των αποφοίτων.

Πρόγραμμα 1ης Ανοιχτής Συνάντησης ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ, Τετάρτη 18/05/22, 16:00

Αίθουσα: Λόγου και Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

1) Χαιρετισμοί και Ευχαριστίες
Εκπρόσωπος της Διοικούσας Τ.Ε.Ε,
Κυρία Τώνια Μοροπούλου, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Τ.Ε.Ε.
Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε, Τμήμα Ηπείρου
Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών
2) Απόδοση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Πρόσβασης Β΄ Σκέλος
3) Εγγραφή στο Τ.Ε.Ε και η Σπουδαιότητα της
4) Ανάλυση θεμάτων Ασφάλισης, από τον Νομικό κο. Καπράνο Παναγιώτη, Ειδικό στον
Τομέα (Ε.Φ.Κ.Α)
5) Γνωριμία με το Νεοεκλεγμένο Δ.Σ του Συλλόγου
6) Συζήτηση και Ερωτήσεις
Και διαδικτυακά
https://us02web.zoom.us/j/89558168746?pwd=T3BVdE5CRDhVdVJlbmVNZHQwd3J
YZz09
MeetingID:89558168746
Passcode: 862957

Αποτελέσματα Εκλογών ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ.

Ολοκληρώθηκε η ψηφορία για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών Επιστήμης Υλικών «ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ.» που έλαβε χώρα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zeus υπό την αιγίδα του ελληνικού δημοσίου στις 16/04/22 από τις 09:00 έως 21:00. Οι ψηφοφόροι ήταν τριάντα έξι (36) από τους οποίους λήφθηκαν συνολικά τριάντα τέσσερα (34) ψηφοδέλτια. Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα στο επισυναπτόμενο αρχείο. Καλή επιτυχία στο νέο ΔΣ.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ – ΑΠΟΦΑΣΗ Τ.Ε.Ε.

Αγαπητοί Συνάδελφοι όπως θα δείτε και από την απόφαση του ΤΕΕ στον παρακάτω σύνδεσμο καταφέραμε και ολοκληρώθηκαν τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Επιστήμης Υλικών. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Τ.Ε.Ε κύριο Στασινό Γεώργιο, τον Αντιπρόεδρο του Τ.Ε.Ε κύριο Ξιφαρά Κωνσταντίνο, το μέλος της Διοικούσας επιτροπής κυρία Τώνια Μοροπούλου και τους επιμελητές της Επιστημονικής Επιτροπής των Χημικών Μηχανικών Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την στήριξη και όλες τις κινήσεις του, στον Πρόεδρο του Τμήματος, Καθηγητή Απόστολο Αυγερόπουλο αλλά και όλους τους Προέδρους του Τμήματος, καθώς και όλες τις Πρυτανικές αρχές. Επίσης τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητή Βασίλειο Δημακόπουλο, αλλά και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθηγητή Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να βγει και το Προεδρικό Διάταγμα.

Ο αγώνας συνεχίζεται, θα θέλαμε όμως και την στήριξή σας με την εγγραφή σας στον σύλλογο, όσοι πιο πολλοί τόσο πιο δυνατοί!!!!!

Διεξαγωγή Eκλογών

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι εγγραφές θα συνεχιστούν κανονικά σε όλη την περίοδο μέχρι την προετοιμασία των εκλογών και φυσικά και μετά από αυτές, απλά δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι εγγραφούν μέχρι της 09/04/2022 και αυτό γιατί θα χρειαστούμε ένα χρονικό διάστημα έτσι ώστε να φτιάξουμε πίνακες και να καταχωρήσουμε τα στοιχεία στην εκλογική πλατφόρμα: https://grnet.gr/services/digital-services/zeus/

Οι εκλογές θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά με την βοήθεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zeus στις 16/04/2022 και ώρες, 09:00 έως 21:00, όσοι έχετε ολοκληρώσει την εγγραφή σας μέχρι τότε θα σας αποσταλεί αυτοματοποιημένο e-mail με την ψηφιακή κάλπη και τα ονόματα των υποψηφίων.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας

ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΜΕΥ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγο του καταστατικού η θητεία της προσωρινής Διοίκησης λήγει στις 17/04/2022 οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε εκλογές, θα πρέπει μέχρι στις 25/03/2022 όσοι επιθυμείτε να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας στον Σύλλογο αλλά και αν θέλετε να θέσετε και υποψηφιότητα για τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν!!!!

Για κάθε επικοινωνία μπορείτε να χρησιμοποιείτε το mail, το τηλέφωνο, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης του Συλλόγου.

Επίσης να σας ενημερώσουμε πως την Πέμπτη 15/03/2022 θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση για τα εγγεγραμμένα μέλη έτσι ώστε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις έως τώρα, με φυσική παρουσία στα γραφεία του συλλόγου, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά και διαδικτυακά, τα μέλη θα ενημερωθείτε με email.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ!

Αγαπητοί συνάδερφοι, στο συννημένο αρχείο θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες για το πως να κάνετε την εγγραφή σας στο σύλλογο. Καλή μας αρχή!

O Πρόεδρος και το Δ.Σ του ΠΑ.Σ.Μ.Ε.Υ σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και ένα Ευτυχισμένο & Δημιουργικό 2022!!!